0294 - 72 84 08

Ongediertebestrijder nodig in Almere?

Houtworm bestrijden Almere

Zelf houtworm bestrijden is lastig. Misschien heb je boorgaatjes gevonden in meubels of houten draagbalken en vraag je je af wat je nu het beste kunt doen. Bestrijdingsmiddelen die je als particulier kunt kopen zijn vaak niet zo krachtig en het is ingewikkeld om te beoordelen of de houtworm na de behandeling volledig is verdwenen.

Als professionele ongediertebestrijder kan MDB ongediertebestrijding je helpen bij de bestrijding van houtworm. Voordat we beginnen brengen we eerste de schade in kaart. We kijken in hoeverre de houtworm zich heeft verspreid en kiezen een behandelplan en een bestrijdingsmethode die daar het beste bij past. Bel 0294 - 72 84 08 om een afspraak te maken of vraag een vrijblijvende offerte aan via het contactformulier. Dan komen we zo snel mogelijk naar je toe.

Houtworm herkennen

Houtworm is het makkelijkst te herkennen aan de boorgangen die ze achterlaten. Ze boren zich een weg door het hout en laten daarbij kleine ronde gaatjes achter. Soms tref je aan het einde van deze boorgangen zelfs zaagsel of minuscule uitwerpselen aan. Om te zien of de houtworm nog steeds actief is kun je een vel papier onder de houten constructie leggen. Als er na een week zaagsel op het papier ligt weet je dat de houtworm nog steeds actief is.

Soms kun je houtworm ook herkennen aan een kloppend of knagend geluid. Hoor je nog geen geluiden maar zie je wel regelmatig een kever rondvliegen dan is het ook oppassen. Waarschijnlijk zijn de kevers op zoek naar een geschikte plek om eitjes te leggen. Door de kevers te bestrijden voorkom je dat de houtworm uiteindelijk in je meubels, draagbalken en andere houten delen terechtkomt.

Wat is houtworm?

Houtworm is geen beestje op zich maar een verzamelnaam voor de larven van verschillende soorten kevers. Omdat de larven van deze kevers vrijwel niet van elkaar te onderscheiden zijn worden ze allemaal houtworm genoemd.

De kevers leggen hun eitjes in de openingen die ze in het hout kunnen vinden. Bijvoorbeeld spleten of beschadigingen. De eitjes komen na zo’n drie weken uit. De larve is bij de geboorte ongeveer 1 millimeter groot en boort zich direct een weg in het hout. Deels om zich te verstoppen en deels om zich met het hout te voeden.

Zitten ze eenmaal in het hout dan zullen de houtwormen zich niet meer laten zien. Ze kunnen wel 5 tot 10 jaar in het hout rondkruipen voordat ze transformeren in een kever en uitvliegen.

Houtworm professioneel bestrijden Almere

Als je het vermoeden hebt dat je met houtworm te maken hebt kun je het beste zo snel mogelijk actie ondernemen. Houtworm gaat niet uit zichzelf weer weg. Als er in de tussentijd geen nieuwe bijkomen ben je er pas van af wanneer de kevers na de transformatie uitvliegen. En in de tussentijd kunnen ze jaren doorgaan met het aanvreten van meubels en vitale onderdelen van je woning.

Zelf bestrijden is vaak lastig omdat de houtwormen erg diep in het hout gaan zitten. De meeste bestrijdingsmiddelen die je als particulier kunt kopen werken alleen aan de oppervlakte. Je treft daardoor maar een deel van de houtwormen terwijl het juist van belang is dat je ze allemaal kwijt raakt. Anders gaat de vernieling van je huis gewoon verder.

Als ongediertebestrijder kunnen we je helpen bij de bestrijding van houtworm. Omdat we daartoe gekwalificeerd zijn mogen we wat zwaardere bestrijdingsmiddelen inzetten. En doordat we al veel houtwormproblemen succesvol hebben aangepakt zijn we in staat om per situatie een goede inschatting te maken welke bestrijdingsmiddelen en welke bestrijdingsmethoden het meest effectief zullen zijn.

Contact voor houtworm bestrijden Almere

Heb jij boorgangen aangetroffen in meubels en houten delen, of heb je op een andere manier het vermoeden dat er houtaantasters in je huis aanwezig zijn? Bel MDB ongediertebestrijding op 0294 - 72 84 08. Wij komen graag bij je langs om de situatie te bekijken. Als er inderdaad houtworm aanwezig blijkt te zijn zullen we een analyse maken om te zien hoe ver de houtworm zich al heeft verspreid. En welke schade er al is aangericht. Op basis daarvan stellen we een bestrijdingsplan op.

De kosten zijn grotendeels afhankelijk van de bestrijdingsmethode en de omvang van het probleem. Wil je vooraf graag een globale offerte? Geef dan het liefst zoveel mogelijk informatie door via het contactformulier. Dan nemen we snel contact met je op.

 
 

Ons werkgebied

Amsterdam, Amstelveen, Almere, Dronten, Aalsmeer, Huizen, Hilversum, Utrecht, Lelystad, Emmeloord, Harderwijk en omstreken.

Definitief van ongedierte af!

Bij ons bedrijf werken alleen ervaren, gediplomeerde specialisten die ongedierte voorkomen en bestrijden.

Scherpe Tarieven

Scherpe prijzen gegarandeerd door een regionale aanpak. Informeer naar de mogelijkheden!

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Diensten

  • Bestrijding
  • Preventie
  • Wering

Werkgebied

Amsterdam, Amstelveen, Almere, Dronten, Aalsmeer, Huizen, Hilversum, Utrecht, Lelystad, Emmeloord, Harderwijk en omstreken.

Hoofdvestiging