0294 - 72 84 08

Ongediertebestrijder nodig in Almere?

Muizen en ratten bestrijden in Almere

Problemen met muizen en ratten nemen toe naarmate het buiten kouder wordt. Met name in de winter en het voorjaar zoeken ze graag warme plekken op met voldoende voedsel. En wanneer ze je huis weten binnen te dringen kunnen ze je op verschillende manieren tot last zijn.

Een professionele ongediertebestrijder kan je helpen bij de bestrijding van deze dieren. Bij MDB ongediertebestrijding weten we precies hoe we muizen en ratten weer weg krijgen en hoe er voor te zorgen dat ze weg blijven. We zijn CPMV en VCA gecertificeerd en we werken tegen scherpe tarieven. Je kunt ons zowel voor de preventie als voor de probleembestrijding inschakelen. Bel 0294 - 72 84 08 voor een afspraak of stuur je opdracht door via het contactformulier. We zijn 24/7 beschikbaar.

Waarom muizen en ratten bestrijden?

Muizen komen nooit alleen. Wanneer je er eentje ziet lopen is de rest van de familie nooit ver weg. En wanneer ze een fijne leefomgeving hebben gevonden vertrekken ze niet zomaar. Uit de laatste cijfers blijkt zelfs dat ruim een kwart van de Nederlanders jaarlijks last heeft van muizen.

Die last bestaat vooral uit knaagschade en onhygiënische omstandigheden. De muizen en ratten knagen voedsel aan maar ook kabels en isolatiemateriaal. Dat is niet alleen smerig of vervelend, het kan ook gevaarlijk zijn. Zo’n aangevreten kabel zou in het meest ongunstige geval kunnen resulteren in kortsluiting of brand.

De gezondheidsrisico’s voor mensen en huisdieren zijn ook een belangrijk argument om muizen en ratten te bestrijden. Ze dragen namelijk virussen en bacteriën bij zich. Deze kunnen ze via hun speeksel, uitwerpselen en urine overdragen. Zo loop je met muizen of ratten in huis bijvoorbeeld een groter risico op een salmonellabesmetting en om het hantavirus of de ziekte van Weil op te lopen.

Waaraan herken je de aanwezigheid van muizen en ratten?

De meest eenvoudige manier om vast te stellen of je muizen of ratten in huis hebt is de aanwezigheid van uitwerpselen. Je herkent een muizenkeutel aan zijn langwerpige en spitse vorm. De keutel is ongeveer een halve centimeter lang. De keutels van een rat zijn een stuk groter. Deze zijn ongeveer twee centimeter lang en een halve centimeter breed en liggen vaak in hoopjes aan elkaar geplakt.

Naast de aanwezigheid van uitwerpsel zijn er nog een aantal andere signalen waaraan je kunt zien dat je te maken hebt met een muizen- of rattenprobleem:

  • Wanneer je er een ziet lopen
  • Bij krassende geluiden in muren of op het plafond
  • Wanneer er een muffe muizengeur hangt
  • Bij knaagschade aan voedselverpakkingen en/of meubels
  • Als je kleine urinevlekjes of buiksmeer (huidvet van muizen/ratten) op looppaden ziet

MDB ongediertebestrijding helpt bij de bestrijding van muizen en ratten

Omdat muizen en ratten zich snel voortplanten raden we aan om zo vroeg mogelijk met de bestrijding te beginnen. Het laatste wat je wilt is een muizen- of rattenplaag. Mocht er al sprake zijn van een rattenplaag dan heeft dit vaak ook gevolgen voor de buren. De ratten gaan in dat geval de hele omgeving af op zoek naar voedsel. Om de plaag effectief te kunnen bestrijden is een gezamenlijke aanpak met de buren vaak de beste optie.

MDB ongediertebestrijding kan de partij zijn om dit te coördineren. Naast de bestrijding geven we ook preventieadvies. Want zonder preventie is bestrijding alleen op de korte termijn effectief. Ook nadat we je hebben geholpen blijven we beschikbaar voor advies en vragen. Bel ons voor de professionele bestrijding van muizen en ratten op 0294 - 72 84 08 of maak gebruik van het contactformulier. Dan helpen we je snel van het probleem af.

 
 

Ons werkgebied

Amsterdam, Amstelveen, Almere, Dronten, Aalsmeer, Huizen, Hilversum, Utrecht, Lelystad, Emmeloord, Harderwijk en omstreken.

Definitief van ongedierte af!

Bij ons bedrijf werken alleen ervaren, gediplomeerde specialisten die ongedierte voorkomen en bestrijden.

Scherpe Tarieven

Scherpe prijzen gegarandeerd door een regionale aanpak. Informeer naar de mogelijkheden!

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Diensten

  • Bestrijding
  • Preventie
  • Wering

Werkgebied

Amsterdam, Amstelveen, Almere, Dronten, Aalsmeer, Huizen, Hilversum, Utrecht, Lelystad, Emmeloord, Harderwijk en omstreken.

Hoofdvestiging