0294 - 72 84 08

Ongediertebestrijder nodig in Almere?

Wespen bestrijden Almere

Wil je wespen bestrijden in Almere omdat ze je barbecues of ontspannende leesmiddagen in de tuin compleet verzieken? Als er ongewoon veel wespen rondvliegen is er misschien wel een nest ergens bij het huis of in de tuin.

Zolang wespen zich niet bedreigd voelen doen ze eigenlijk niemand kwaad. Alleen als ze het gevoel hebben in gevaar te zijn kunnen ze ontzettend agressief reageren. Iedereen kent de horrorverhalen.

Neem dan ook geen onnodige risico’s bij het bestrijden van wespen. Laat MDB ongediertebestrijding het wespennest voor je weghalen. Wij gebruiken professionele technieken en zorgen ervoor dat de veiligheid voor jouw en je omgeving altijd gewaarborgd blijft. Maak een afspraak via 0294 - 72 84 08 of vraag een offerte aan via het contactformulier. Dan zullen wij ervoor zorgen dat de rust in de tuin snel terugkeert!

Wespennest lokaliseren Almere

Wespen brengen hun larven groot in het wespennest. Een wespennest ziet eruit als een soort grijze kegel en is opgebouwd uit een heleboel kleine cellen. De wespen maken het nest van fijngekauwde houtvezels. Het lijkt net papier mache. Om de kolonie ongestoord te kunnen uitbreiden maken ze het nest altijd op een rustige plaats. Dat kan in een spouwmuur zijn, in een kuil in de grond, in een tuinhuisje, onder een dakpan of op een andere plaats zonder veel bedrijvigheid.

Je kunt de plaats van het wesppennest achterhalen door goed op de aanvliegroute van de wespen te letten. Op de plek waar de wespen telkens naartoe en vandaan vliegen zit de opening van het wespennest. Hoe lastig het is om het nest te verwijderen is afhankelijk van de plaats waar het zit. Hebben de wespen het nest op een moeilijk bereikbare plaats gebouwd dan is het beter om alleen de wespen te bestrijden. In dat geval laten we het nest zitten.

Wespennest verwijderen Almere

Bij het verwijderen van een wespennest is het belangrijk dat er geen wespen overleven. Blijven er wel wespen over dan kunnen ze na afloop erg agressief reageren. Door een ervaren ongediertebestrijder in te schakelen beperk je de veiligheidsrisico’s voor jezelf en je gezin en weet je zeker dat alles op de juiste manier wordt uitgevoerd.

Als ongediertebestrijder laten we weinig aan het toeval over. Wanneer nog niet helemaal duidelijk is waar het nest zit beginnen we met het vaststellen van de exacte locatie. Het geeft ons direct een idee hoe groot het nest is en welke bestrijdingsmethode we het beste kunnen gebruiken. We maken gebruik van beschermende kleding en kiezen het beste moment om de bestrijding uit te voeren. En als het mogelijk is zullen we het wespennest definitief verwijderen zonder dat er wespen achterblijven.

Meer over de wesp

Ondanks dat wespen vaak als hinderlijk worden ervaren hebben ze net als bijen een belangrijke rol in het ecosysteem. Ze eten hinderlijke insecten zoals mieren en vliegen, bestuiven planten en ruimen allerlei rommel uit de natuur op.

En hoewel je het misschien niet verwacht zijn ze van nature ook helemaal niet boosaardig. De belangrijkste reden dat ze ons in de zomer lastig komen vallen heeft te maken met het opraken van hun natuurlijke voorraad aan zoetigheid. Deze natuurlijke voorraad is afkomstig van de wespenlarven die een zoete substantie afgeven. De zoete afscheiding is een belangrijke voedselbron voor de rest van de kolonie. Naarmate steeds meer larven uitgroeien tot wesp worden de wespen gedwongen op zoek te gaan naar andere zoetige dingen.

Verder hanteren wespen een hele efficiënte rolverdeling. Zogenaamde werksters verzamelen nestmateriaal, voedsel en zorgen voor de bescherming van het wespennest. De koningin legt de eitjes en brengt de larven groot met een voorgekauwd mengsel van verschillende insecten.

Zelf wespen bestrijden in Almere

Wanneer je eigenhandig wespen wilt weren of bestrijden zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Misschien overbekend maar nog altijd zeer effectief is de zelfgemaakte wespenval van een petfles. Knip het bovenste stuk van de petfles, druk deze vervolgens omgekeerd in het onderste deel en vul de fles met een bodempje ranja of vruchtensap.

Wil je de wespen vooral op afstand houden om lekker ongestoord te kunnen eten, gebruik dan specifieke geuren om ze af te schrikken. Zo houden ze bijvoorbeeld helemaal niet van kruidnagels, azijn, koffie, ui en wierrook. Als je deze geuren zelf niet al te storend vindt kun je er prima wat van op tafel zetten. Grote kans dat de wespen ver uit de buurt blijven.

Contacteer MDB ongediertebestrijding voor wespen bestrijden in Almere

Heb je last van wespen en wil je ze graag bestrijden? Denk dan altijd eerst aan je eigen veiligheid en die van je gezin. Wespen kunnen extreem agressief reageren wanneer ze zich bedreigd voelen. Het is dan ook beter om niet zelf het wespennest te lijf te gaan. En doe je het wel, wees dan goed voorbereid en zorg dat je precies weet wat je doet.

Als je wel een professional wilt inschakelen voor het bestrijden van wespen kun je ons in Almere altijd bellen. We hanteren scherpe tarieven en zijn te bereiken via 0294 - 72 84 08 en het contactformulier. Je kunt ons zowel inschakelen voor het verwijderen van een wespennest als voor de bestrijding van de wespen zelf.

 

Twijfel je of de overlast die je ervaart wordt veroorzaakt door wespen, bijen of hommels? Lees hier dan meer over de verschillen tussen deze insecten en de manier waarop je deze dieren kunt weren/bestrijden.

 
 

Ons werkgebied

Amsterdam, Amstelveen, Almere, Dronten, Aalsmeer, Huizen, Hilversum, Utrecht, Lelystad, Emmeloord, Harderwijk en omstreken.

Definitief van ongedierte af!

Bij ons bedrijf werken alleen ervaren, gediplomeerde specialisten die ongedierte voorkomen en bestrijden.

Scherpe Tarieven

Scherpe prijzen gegarandeerd door een regionale aanpak. Informeer naar de mogelijkheden!

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Diensten

  • Bestrijding
  • Preventie
  • Wering

Werkgebied

Amsterdam, Amstelveen, Almere, Dronten, Aalsmeer, Huizen, Hilversum, Utrecht, Lelystad, Emmeloord, Harderwijk en omstreken.

Hoofdvestiging