0294 - 72 84 08

Ongediertebestrijder nodig in Almere?

Mieren bestrijden Almere

Ervaar je overlast van mieren in huis of buiten? Heb je al van alles geprobeerd maar lijkt er geen einde te komen aan die constante stroom van nieuwe mieren? Laat MDB ongediertebestrijding de mierenplaag bestrijden. Bel 0294 - 72 84 08 of neem contact met ons op via het contactformulier.

Als professionele ongediertebestrijder hebben we de beschikking over effectieve bestrijdingsmiddelen die je als consument niet in de winkel kunt kopen. En uit ervaring weten we precies waar we het bestrijdingsmiddel het beste kunnen inzetten. Dat kan het verschil zijn tussen jaren achtereen overlast door mieren en een effectieve bestrijding.

Gevolgen mieren in huis in Almere

Mieren vormen op zichzelf geen groot gevaar voor je gezondheid. In tegenstelling tot ander ongedierte zijn het geen beruchte virusverspreiders. Er zijn soorten die bijten maar die komen in Nederland gelukkig niet zo veel voor. Ze verspreiden voornamelijk bacteriën doordat ze op allerlei plekken rondkruipen in hun zoektocht naar voedsel.

Toch kunnen ze wel degelijk schade aanrichten op de plekken waar ze een nest bouwen. Idealiter doen ze dat in het zand. Daarom zie je mieren ook vaak tussen terras- of trottoirtegels kruipen. Op een verzakking van de straatstenen na blijft de schade meestal redelijk beperkt.

Pas wanneer ze binnen een nest bouwen wordt het vervelend. We treffen wel nesten aan in kruipruimtes (met zand), in spouwmuren, in rot hout, in isolatiemateriaal. Je kunt je voorstellen dat ze flink wat ruimte maken voor een grote kolonie. Dat gaat niet zelden ten koste van het materiaal waar ze zich in nestelen.

Meer over de mier

Mieren leven in kolonies en hanteren een strakke rolverdeling. De kolonie wordt gesticht door de koningin die de larven grootbrengt. De werksters graven gangen, bouwen het nest en zorgen voor voedsel. Verderop in het jaar worden de vliegende mannetjes en vrouwtjes (de nieuwe koninginnen) geboren. Zij zorgen uiteindelijk voor de voortzetting van de kolonie.

Mieren zijn erg afhankelijk van geur. Je ziet ze dan ook altijd keurig achter elkaar aan kruipen. Dat is niet omdat ze van nature graag in de houding lopen, ze volgen zorgvuldig een geurspoor dat door de werksters voor hen is uitgezet. Dat is ook de manier waarop ze hun ontdekte voedselbronnen kunnen terugvinden en waarom ze telkens naar dezelfde plekken blijven terugkeren.

Iedere kolonie heeft zijn eigen unieke geur. Speciale werksters (de verkenners) hebben als enige taak om voedselbronnen te vinden. Vervolgens markeren ze het spoor naar het voedsel en komt de rest van de kolonie in grote getalen toegestroomd om mee te helpen voedsel te verzamelen.

Zelf mieren bestrijden in Almere

Als je online zoekt op manieren om mieren te bestrijden kom je de gekste dingen tegen. Allerlei huis-tuin-en-keuken-tips van het strooien van bakpoeder tot de geuren van koffie en azijn. Hoewel deze middelen de geursporen kunnen verstoren zullen ze de mieren er niet van weerhouden terug te komen. Lokdoosjes en ander gif zijn vaak niet sterk genoeg om hele kolonies uit te roeien waardoor de mieren op termijn gewoon weer terugkeren.

Je loopt zelfs het gevaar door lokmiddeltjes mierenkolonies aan te trekken die tot dan toe helemaal niet van plan waren om jou in de weg te zitten. Om te voorkomen dat mieren blijven terugkeren kun je nog het beste proberen hun geursporen zo goed mogelijk te verwijderen. Door goed dweilen of grondig boenen raken ze wellicht zo gedesoriënteerd dat ze in het vervolg een andere richting kiezen in hun zoektocht naar nieuwe voedselbronnen.

Contacteer MDB ongediertebestrijding voor mieren bestrijden in Almere

Heb je al jaren last van een terugkerende mierenplaag? Zijn het er simpelweg te veel geworden of kost het je veel te veel tijd om je met de bestrijding bezig te houden? Laat je mierenprobleem dan oplossen door MDB ongediertebestrijding. Wij helpen je bij het lokaliseren van het nest, de bestrijding van de mieren en eventueel bij de verwijdering van het mierennest.

Laat je gemoed niet langer beïnvloeden door deze kleine zwarte insectjes. Hoewel ze niet direct veel schade aanrichten kan het erg frustrerend en vervelend zijn als ze met tientallen tegelijk over je aanrecht of door je keuken kruipen. Reken vandaag nog definitief met ze af en laat de mieren bestrijden door een professionele ongediertebestrijder. Bel 0294 - 72 84 08 of neem contact op via het contactformulier.

 
 

Ons werkgebied

Amsterdam, Amstelveen, Almere, Dronten, Aalsmeer, Huizen, Hilversum, Utrecht, Lelystad, Emmeloord, Harderwijk en omstreken.

Definitief van ongedierte af!

Bij ons bedrijf werken alleen ervaren, gediplomeerde specialisten die ongedierte voorkomen en bestrijden.

Scherpe Tarieven

Scherpe prijzen gegarandeerd door een regionale aanpak. Informeer naar de mogelijkheden!

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Diensten

  • Bestrijding
  • Preventie
  • Wering

Werkgebied

Amsterdam, Amstelveen, Almere, Dronten, Aalsmeer, Huizen, Hilversum, Utrecht, Lelystad, Emmeloord, Harderwijk en omstreken.

Hoofdvestiging